Искористете ја моќта на сонцето

Крајната во чиста и сигурна енергија

Моќ за одржлив начин на живот - најдобра соларна литиумска батерија

Идејата за живеење надвор од мрежата е привлечна за многумина - тоа значи дека се живее секој ден на свеж воздух и поодржлив начин на живот - нанесувајќи помалку оптоварување на животната средина.Кога сте самоуверени, анксиозноста од батеријата е последното нешто за што треба да се грижите.Затоа многу од оние кои бараат начин на живот надвор од мрежата избираат сигурни, долготрајни литиумски батерии за систем за складирање енергија без грижа.BSLBATT го произведува најдобриот тип на литиум познат како литиум железо фосфат (LFP или LiFePO4), кој е совршен за складирање на обновлива енергија.

Victron energy
BSLBATT Solar Battery

Зошто BSLBATT 48v соларна литиумска батерија?

Од домови и мали бизниси до производствени капацитети и цели заедници, нашите системи за складирање енергија можат да се размерат за да ги задоволат вашите потреби.BSLBATT батериите се 100% компатибилни и безбедни со SMA, Victron Energy, Deye, Growatt, Goodwe, Studer, Voltronic, Sermatec, Solis, SOFAR, SolaX, TBB, Sermatec, Sungrow и Solaredge инвертер. Ние сме во состојба да ги обезбедиме најдобрите батерии за складирање енергија и инвертери за специфични ситуации.Начинот, каде и кога дизајнираме решенија се заснова на долгогодишно искуство и ги има причините споменати погоре.

Придобивките од литиум за обновлива енергија

Кога го напојувате вашиот дом или бизнис, потребна ви е енергија од која можете да зависите деноноќно.Кога користите литиумски батерии BSLBTATT како дел од вашиот систем за сончева енергија, знаете дека апсолутно го извлекувате максимумот од тоа.Тоа е затоа што батериите BSLBATT се ултимативна чиста енергија, обезбедувајќи високо ефикасна, ултра долг животен век на кој можете да зависите дури и во најекстремните средини.

побрзо полнење

Батериите LiFePO4 се полнат многу побрзо од традиционалните запечатени оловно-киселински батерии, што ви овозможува побрзо да добиете сигурна енергија.Литиумските батерии се препорачуваат да се полнат за 2 часа или повеќе за да се продолжи нивниот животен век.

минимално само-празнење

Батериите LiFePO4 имаат ниска стапка на самопразнење од околу 2% месечно.За разлика од запечатените оловно-киселински батерии (SLA), литиумските батерии не се соочуваат со трајно губење на капацитетот поради само-празнење.

зголемување на флексибилноста

12V литиум железо фосфатна батерија поддржува серија и паралелни.До 4 ќелии во серија или до 4 ќелии паралелно за системи од 12V, 24V, 36V и 48V.Литиумските батерии од 24V и 48V поддржуваат само до 32 паралелно.

Лесна инсталација

Литиумските батерии BSLBATT се дизајнирани како замена за оловно-киселински батерии.Нашите литиумски батерии се со иста големина како и оловните батерии и многу полесни.

Лесна тежина

Литиумските батерии BSLBATT се ултра лесни поради нашите литиумски батерии со висока енергетска густина.Тие се 60% полесни од запечатените оловно-киселински батерии.Инсталирањето и преместувањето на батеријата е многу едноставно.

Паметен BMS

Сите литиумски батерии BSLBATT имаат вграден интелигентен систем за управување со батерии за да се спречи ниска температура, висока температура, прекумерно празнење, прекумерно полнење и краток спој

Висока стапка на празнење

Батериите LiFePO4 може да се испразнат до 100%, а за повеќето модели, исто така, може да се испразнат со високи стапки до 2C, притоа одржувајќи висок енергетски капацитет.Видете го листот со податоци за специфични спецификации.

повеќе достапни капацитети

Запечатените батерии со оловна киселина обезбедуваат само 50% од употребливата енергија, додека литиумските батерии LiFePO4 обезбедуваат до 100% употреблива енергија, што значи дека можете целосно да ја испразните батеријата и да добиете илјадници циклуси.

долг животен циклус

Над 2.500 циклуси на 100% длабочина на празнење, 3.500 циклуси на 80% длабочина на празнење и 5.500+ циклуси на 50% длабочина на празнење.Препорачаниот ДОД е 80%.Сите наши LiFePO4 батерии се поддржани со најдобрата кинеска гаранција од 10 години.

Вистински дилери на батерии BSLBATT.Вистински приказни.

Производителите на соларни и комерцијални електрични батериски системи

BSLBATT е професионален производител на литиум-јонски батерии, вклучувајќи R&D и OEM услуги повеќе од 20 години.Нашите производи се во согласност со ISO/CE/UL/UN38.3/ROHS/IEC стандардите.Компанијата го зема развојот и производството на напредната серија „BSLBATT“ (најдобро решение литиумска батерија) како своја мисија.

Барате нови дистрибутери и дилери за BSL литиумски соларни батерии?